TST gozdarske žičnice

Gozdarske žičnice TST so se rodile na gorski kmetiji v mestu Türnitz v okrožju Lilienfeld, ki je z gozdom najbogatejše območje v Avstriji. V zgodnjih 80-ih letih je Johann Tröstl ustvaril preprosto žičnico za olajšanje gospodarjenja z gozdom in transporta na strmem terenu. Johann je začel razvijati svojo idejo in rodil se je koncept radijsko nadzorovanega vozička, ki se ga lahko pritrdi na nosilno vrv. Voziček lahko kadar koli premaknete – ni odvisen od položaja tovora. Temu je sledil razvoj motoriziranega vozička, ki je olajšal odvijanje vrvi in nato daljinsko nadzorovano 3-žično napravo za čiščenje po hribu navzdol in po ravnini.
Johann Tröstl je načrtoval in razvil žičnico s pregibnim drogom. To je bil prvi 3-žični sistem za navzdolnji transport lesa, ki je bil kdajkoli ustvarjen. Nadaljnji razvoj žičnice s pregibnim drogom je prinesel tanjše bobne za jeklene vrvi in je zasenčil prejšnji sistem. Ta naprava je bila patentirana z imenom “Syncrofalke” in se proizvaja še danes.
Leta 2000 je bilo ustanovljeno podjetje TST Seilgräte Tröstl GmbH. Leta 2011 je podjetje začelo razvijati svojo lastno procesorsko glavo “TST H 60”.
Kupci lahko danes izbirajo med različnimi modeli gozdarskih žičnic, od 2-tonskih do 5-tonskih traktorskih različic. Podjetje trenutno ponuja pet tipov žičnic z drogovi z ustreznimi vozički.

Spodaj si lahko ogledate brošuro z gozdarskimi žičnicami, vozički in procesorskimi glavami.

TST_brosura_S